Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/avia01/fly.events/www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/avia01/fly.events/www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/avia01/fly.events/www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
{:sq}Rosaviatsia lejuar për të vepruar Superjet 100 krahut këshilla - Частные перелеты на мероприятия

{:sq}Rosaviatsia lejuar për të vepruar Superjet 100 krahut këshilla

{:sq}

Rosaviatsia certifikuar horizontale (helikë) wingtips (saberlets) për aeroplanët Superjet 100 (SSJ 100) prodhuar nga kompania “Sukhoi e mjeteve ajrore Civile” (SCAC). I pari avion me këtë opsion, prodhuesi i dha qiradhënësi e STLC. Operatori i kësaj makine, siç pritet, do të bëhet ajrore Cherepovets “Severstal”. Bartës vëren se Superjet 100 c wingtips është e rëndësishme për të zgjeruar gjeografinë e ndërkombëtare fluturimet ajrore.

FAVT drita jeshile e ndezur

Federale transportit ajror, Agjencia Federale e transportit ajror Agjencia) miratoi një ndryshim të madh “Implementimi i horizontale winglets” në lloj të certifikatës SSJ-100 (RRJ-95B-100). Dokumenti është nënshkruar më 6 dhjetor, zëvendëskryetari i Agjenci Federale, Oleg Storchevoy.

Kjo ka ndodhur një muaj e gjysmë pas mesazh me rastin e përfundimit të GSS në Zhukovsky fluturim provë programi i SSJ 100 me saberlets. Fillimisht pritet që projekti të pajisjeve të avionëve të këtij lloji mund të implementohet deri në fund të 2017, dy vjet më parë.

Horizontale winglets pajisur ajror (numrin serik 95181) lirimin 2019 Për funksionimin në të aviacionit civil në këtë makinë do të marrë numrin e regjistrimit të RA-89135.

Horizontale winglets në Superjet 100 mjeti ajrore “Severstal” :: GSS

Përshtypja e parë e operatorit

Më 13 dhjetor, ajrore “Severstal” mori pjesë në njohjen e fluturimit të këtij avioni.

“Emocionet nga fluturimi dëmtojë më. Për të marrë pjesë në fluturim me test pilot unë kurrë nuk e kishte. Fluturuar shumë. Unë e kam parë aftësitë e aeroplanit dhe vetëm të dashur atë, — tha Zëvendës komandant i ajrit squadron aviacionit ndërmarrja “Severstal” Vadim Priymak. – Ajrore “Severstal” ne operuar Superjet 100 në vit. Së pari, gjatë tranzicionit, unë them, është skeptik të këtij avioni. Dhe tani më shumë ju të fluturojnë, aq më shumë më pëlqen atij. Nuk ka karakteristika kur piloton Superjet 100 avionë me asnjë winglets. Avioni është shumë mirë të sillej në të gjitha mënyrat. Unë mendoj se tranzicionit, me avionë me winglets do të jetë pa dhimbje”.

Sipas Drejtorit të Përgjithshëm të aviacionit ndërmarrja “Severstal” Nikolay Ivanovsky, Superjet 100 me saberlets më miqësore me mjedisin që “veçanërisht e rëndësishme duke pasur parasysh zgjerimin e gjeografisë së fluturime ndërkombëtare”.

“Sot ne jemi duke e bërë një zgjedhje në favor të teknologjisë moderne, e cila do të ndihmojë për të siguruar rehatinë dhe sigurinë e udhëtarëve, si dhe efikasitetin tonë,” tha ai.

Aktet teknike të pranimit dhe të pranimit mes GSS dhe STLC nënshkruar të mërkurën, datë 18 dhjetor.

Sipas CEO i GSS Ravil Khakimov, hyrje mbaresa “do të ruaj ajrore deri në 10 milionë rubla në vit për një SSJ 100”. Kjo shumë korrespondon përafërsisht për një qirasë mujore e pagesës për Superjet 100.

Pro

Përparësia kryesore e aeroplanit me winglets në se operacioni i forcave të armatosura bëhet më ekonomike, thotë raporti zyrtar i GSS, të dorëzuar në zyrë ATO.ru.

“Ajrore SSJ100 operatorët mund të zvogëlojnë shpenzimet për jet e karburantit është jo më pak se 4%. Është e rëndësishme që të ri të zhvillimit nuk ka ndikim në peshën e avionit, sepse fundi është bërë e përbëra materialeve, — komentoi Andrey Nedosekin, Zëvendës Drejtori i GSS zhvillim. — Përveç përmirësimit të efikasitetit të karburantit e instalimit të winglets ndihmon për të përmirësuar ulje karakteristikat e diellit, ka një ndikim të rëndësishëm në uljen e nivelit të zhurmave në terren.”

Superjet 100 me saberlers aviacionit ndërmarrja “Severstal” në fluturim :: GSS

Nga prezantimi i GSS “Instalimi i winglets në avion SSJ-100” (në botim ATO.ru) se instalimi kit saberlets peshon mbi 70 kg (rreth 0.3% të peshës së bosh pesha e avionit).

Zëvendës shefi projektuesi i Sukhoi Alexander Dolatowski dorëzuar ATO.ru nëpërmjet shtypit të shërbimit të prodhuesi që pajisjet Superjet 100 lejon wingtips për reduktimin e zhurmës në nivelin e forcave të armatosura në terren për të dispozitave në Kapitullin 14 të volume 1 “Aviacionit zhurmë” Shtojca 16 të Konventës mbi aviacionin civil nga ICAO.

Gjithashtu, ky opsion ofron të ngurta të aksioneve për të dioksidit të karbonit në raport me CAEP kërkesat e ardhshme 10. Ata janë të dizajnuara nga ICAO-Komiteti për mbrojtjen e mjedisit nga efektet e aviacionit (Komiteti i Aviacionit Mbrojtjen e Mjedisit CAEP).

Përveç kësaj, sipas Bolotovskogo, nëpërmjet përdorimit të saberlets shfaqet mundësia për të rritur peshën e Superjet 100 gjatë funksionimin e aeroplanit në kushte të ngrohjes, lartësi të lartë, dhe të bazuar aeroplanit në aeroporte me ndalesa të shkurtra.

Mirëmbajtja

Zëvendës shefi projektuesi tha se, i pajisur Superjet 100 mbaresa, operatorët mund të ruaj për mirëmbajtjen e krijuesi (kryesore) termocentrali.

Ulja e kostos së motorët mund të arrihet në kurriz të punës së tyre gjatë fluturim të zvogëluara fut (duke përdorur fleksibël të marrë-off).

Leonid Chikunov, së pari Zëvendës drejtor i fluturimit të Departamentit të GSS, të nderuar test pilot të Rusisë: “Nga pikëpamja e drejtimit të aeroplanit me winglets dhe pa to janë shumë të ngjashme. Por dielli saberlets më aerodinamik të cilësisë, pak më të mirë manovra me karakteristika dhe pak më pak konsumin e karburantit”.

E katërt Superjet 100 për kompanitë ajrore i “Severstal” në Zhukovsky :: GSS

Horizontale winglets mund të jetë i pajisur dy të reja dhe tashmë operuar nga ruse Superjet 100 operatorët.

GSS deklarojnë se për të instaluar saberlets për të dhënë më parë aeroplanë mund të airlines veten nën shërbim të Buletinit. Ajo tashmë është lëshuar nga prodhuesi. Avioni prodhuesit nuk bëri të ditur koston e një sërë mbaresa dhe numrin e njeri-orë të nevojshme për pajisjen e një avioni saberlets.

Leave a Reply

Your email address will not be published.