Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/avia01/fly.events/www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/avia01/fly.events/www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/avia01/fly.events/www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
{:sq}Rezultatet e Le Bourget: fuqia e vogël urdhrave - Частные перелеты на мероприятия

{:sq}Rezultatet e Le Bourget: fuqia e vogël urdhrave

{:sq}

Në aeroportin Le Bourget, pranë Parisit përfundon ndërkombëtare të aviacionit dhe hapësirës sallon, Paris Air Show në vitin 2017. Megjithë mungesën e madhe të urdhrave, kostoja e të gjithë shitur aeroplanit shpërtheu një tetë-vjeçar rekord. Gjithsesi, shfaqja ishte shumë më interesante se sa pritej.

Boeing dhe Airbus

Fokus i emisionit ishte konfrontimi në mes të dy liderëve të tregut të aeroplan komercial — Boeing dhe Evropian Airbus. Në fakt, numri i urdhrave të dedikuar për ekspozitën, vështirë se mund të konsiderohet serioze tregues të suksesit apo të dështimit, si dinamika e kontratave janë shumë të ndërlikuar dhe varet nga shumë faktorë. Megjithatë, aktuale airshows traditën e detyron prodhuesit për të marrë pjesë në diskutime për arritjet e tyre.

Boeing zyrtarisht për herë të parë në pesë vitet e fundit mblodhi një shfaqje ajrore me më shumë urdhra se Airbus. Sipas Amerikane prodhuesi, gjatë të biznesit pjesë e Paris Air Show, ai e mori e vështirë dhe e para-porosi për 571 avion me një vlerë totale prej $ 74.8 bn. Airbus raportuar në nënshkrimin e marrëveshjeve dhe memorandumeve për furnizimin e 326 aeroplan, kostoja e të cilave është afruar $ 40 miliardë lekë. Megjithatë, siç vuri në dukje Airbus komerciale Drejtori John Leahy, numri i fortë urdhra nga të dy prodhuesit janë përafërsisht të barabartë.

Suksesi ishte për shkak të nisë Boeing në ajër tregojnë ramacharitmanas model të ri Boeing 737MAX-10, më të gjerë në përputhje të vetme-korridori ajror prodhuesi. Makina që një kompania Amerikane vënë si një përgjigje për krijimin e suksesshme komerciale Airbus A321neo, ka mbledhur 336 të ngurta dhe të para-porosi.

Teknikisht garën për numrin e kontratave në Paris Air Show 2017 fitoi Boeing

Foto: Leonid Faerberg // Transport-photo.com

Shumica e aeroplanëve të blerë nga lessors dhe kompanitë ajrore nga vendet Aziatike. Si e Azisë në rritje të klasës së mesme — sipas disa llogaritjeve, në dekadën e ardhshme popullsia e saj do të rritet me 1 miliard njerëz — do të zgjerohet dhe Aziatike komerciale të aviacionit të tregut.

Më e madhe e të fortë të rendit në Paris air show ka vendosur të na qiradhënësi GE Kapitalit të Aviacionit Shërbimeve (GECAS), e cila është dita e parë nënshkruar një kontratë për 100 avionë të A320neo familje me një vlerë totale prej 10.8 miliardë dollarë. Pastaj ai besim i vjetër kontratës me porosi 20 Boeing 737MAX-10.

Edhe pse kostoja e aeroplanit urdhëruar në sallon, një rekord për tetë vjet, një pjesë e rëndësishme e marrëveshjeve arriti të konvertimit dhe para-porosi, dhe kjo është veçanërisht e vërtetë për Boeing 737MAX-10. Në total, të kabinës është deklaruar rreth dhjetë urdhërat për 336 automjeteve të këtij lloji; nga këto, rreth 200 avionë urdhëruar pas kthimit, ekzistuese kontratat dhe detyrimet. Si rezultat, “të vërtetë” mund të konsiderohet urdhra për 135 ajror, nga të cilët 43 të shfaqet në të ngurta kontratave, dhe një 92 në avancuar. Ajo ka edhe lejuar Gjoni Leahy thonë se nisjen e një projekti të ri Boeing nuk ishte aq mbresëlënëse siç pritet në Airbus.

Ndërsa Boeing dhe Airbus shesin qindra avionë duke u përpjekur për të nxitur këto dy gjigandët e projekteve të reja të tilla si kanadez Bombardier CSeries, Kineze COMAC C919 dhe ruse MS-21 nuk është e pranuar në ekspozitë çdo mënyrë.

Të gjerë të trupit të kalbjes

Të gjerë të trupit të aeroplanit në Paris Air Show 2017, pothuajse nuk e ka qëllim

Foto: Leonid Faerberg // Transport-photo.com

Urdhrat për të gjerë të trupit të aeroplanit në ajër tregojnë pothuajse nuk ishte. Për më tepër, disa prej tyre të përkushtuar për njoftime të lidhura me përhapjen e informacionit në lidhje me përfundimin e kontratave dhe opsione të përkthimit në formë të ngurtë. Ajo duhet të theksohet se asnjë prej avionëve ramacharitamanasa premtuese familja e Boeing 777X në të tregojë se sa janë shitur.

E dobët e shitjeve të gjerë të trupit-makina për disa arsye. Së pari, ajo ishte e tregut të ngopjes. Shumë kompani ajrore të kuptojnë se ata tashmë e kanë vendosur një numër të mjaftueshëm të urdhrave. Për shembull, udhëheqësit Amerikan dhe me tregun global American Airlines dhe Delta Air Lines këtë vit kanë kërkuar që të shtyjë realizimin e 32 avioni A350-900. Re urdhërat nuk janë të gatshëm për të bërë dhe transportuesit e tjerë. Në datën Airbus ka mbledhur porosi për më shumë se 850 A350, Boeing — më shumë se 1200 Boeing 787.

Galeria E Paris Air Show Në 2017

Së dyti, kërkesa ra nga tre Lindjen e mesme transportuesit — të Emirateve Etihad Airways dhe Katar Airways, e cila tradicionalisht ka zinin një pjesë të konsiderueshme të urdhrave për gjerë të trupit të avionit. Për një numër arsyesh tri ajrore nuk do nëpërmjet kohët më të lehta: ndalimi i transportimit të kompjuterëve në të mbajnë në bagazh në fluturimet për në SHBA, dhe vetë izolimit të shtetit të Katarit, të Përgjithshme dobësimin e ekonomive të këtyre vaj-vendet e prodhimit.

Së treti, funksionet e të gjerë të trupit të aeroplanit pjesërisht tërhequr ramacharitmanas shumë të efektshme të vetme-korridori ajror A320neo dhe Boeing 737MAX. Duke vënë në këto makina, motorë e brezit të ri, prodhuesit janë në gjendje për të rritur të tyre “spektër”. Si rezultat i ajrore pasur mundësi për të punuar në të gjatë-ngarkesë destinacione me shumë më pak para se sa kur vënë një gjerë-trupin e avionit. Për shembull, norvegjeze planifikon të përdorë Boeing 737MAX-8 për fluturime në Amerikën e Veriut.

Së katërti, kërkesa në widebody segment ka disi i penguar planet e Boeing për të zhvilluar një i ri, i ndërmjetëm lloji (NMA — Re Midsize Aeroplan), e cila, siç kishte premtuar në një kompania Amerikane, do të kombinuar një fuselage me ekonomi të vetme-korridori ajror. Pritet që në makinë, duke mbajtur një preliminare caktimi i Boeing 797, do vend deri në 270 udhëtarëve. dhe fluturojnë më shumë se 9 mijë km. Duke pasur parasysh se projekti mund të fillojë në vitin e ardhshëm dhe një e gjysmë, shumë kompani ajrore preferojnë të presin për gjeneratat e reja që të aeroplanëve dhe të priste urdhra për llojet ekzistuese.

Më të suksesshme pjesëmarrës

Ne gjithashtu duhet të përmendim edhe suksesin e Franko-Amerikan CFM Ndërkombëtare motor avion prodhues, i cili është shfaqje ajrore në Paris sjellë një numër rekord të urdhrave. Në katër ditë, kompania ka lidhur kontratë për 1658 motorët e BRISHTË dhe CFM56 familje. Subjekt i marrëveshjeve, shërbimeve pas shitjes CFM Ndërkombëtare kanë nënshkruar kontratat për të 27.3 miliardë dollarë. Më e madhe e konsumatorëve të çelikut prodhuesi tek qiradhënësi GECAS (200 motorët e BRISHTË-1A) dhe Avolon (150 BRISHTË-1B).

Rusi dhe vendet e CIS

Këtë vit, kolegji civil i UÇK-së për herë të parë do të paraqiten ndaras

Foto: ATO.ru

Ruse prodhuesit rreth Kontraktues për shfaqje ajrore nuk ishte shpallur, edhe pse negociatat me klientët potencial janë realizuar. Nuk përjashtohet që fama e marrë urdhra privilegiata për MAKS-2017, e cila në korrik do të mbahet në Zhukovsky, afër Moskës. Megjithatë, asnjë lajm nuk ishte: u njoftua se “Ilyushin” së bashku me Pratt & Whitney Kanada ka vendosur për të ringjallur projektin e Il-114-100 — modifikimi i turboprop avionë të pajisur me kanadez motorët.

Duke folur për ruse për përfshirjen e tyre në Le Bourget, vlen të përmendet se këtë vit i është Bashkuar mjeteve ajrore Corporation (UAC) e parë e ekspozuar e tij njësi e mjeteve ajrore civile si një të veçantë të partisë. Dhe me të vërtetë, agjenda e UÇK-së ishte më civile se resonates me të sapo bërë Korporata e sigurisht në rritjen e pjesës së jo-ushtarake të produkteve.

Rreth urdhrave të mos shpallen dhe ukrainës ndërmarrja “Antonov”, por prodhuesi ka thënë në lidhje me të ardhmen e përbashkët Arabia projektin e transportit ajror Një-132: të jetë ajo do të fillojë në Ukrainë, prodhimit në arabinë Saudite do të vendosë në 2020-2022 gg., në 10-15 vitet e fundit është planifikuar për të mbledhur deri në 300 dërrasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.