Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/avia01/fly.events/www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/avia01/fly.events/www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/avia01/fly.events/www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
{:sq}Helikopteri operatorët e Rusisë përfundon Sovjetik i automjeteve - Частные перелеты на мероприятия

{:sq}Helikopteri operatorët e Rusisë përfundon Sovjetik i automjeteve

{:sq}

Tregu rus të helikopteri shërbimet përballur me një sfidë të re: ai ka nevojë për të lëvizur gradualisht nga operimin e helikopterëve, e cila e operatorëve të vërtetë të lirë si Sovjetike trashëgimisë, për të rinovuar flotë të avionëve që do të ketë për të blerë ose me qira.

Vetëm të tillë një ndryshim për më shumë se 10 vjet më parë, ka filluar të bëjë aeroplanit industria e vendit tonë, tha Kryetari i Bordit editorial të revistës “transporti ajror vëzhgues” Aleksei Sinitsky gjatë tryezës së rrumbullakët “Transformim të modelit të biznesit të helikopteri operacionet” e kryera nga publikimi në 17 dhjetor. Nëse në vitin 2008, përqindja e mjeteve ajrore nën operacion komercial në Federatën ruse në qira kontratave arriti në 33%, në vitin 2018 ajo qëndron në 88%. Dhe kjo pavarësisht pothuajse i pandryshuar numrin e vet ajror — një pak më shumë se 1,000 dërrasa.

Kjo ndryshoi strukturën e përgjithshme të shpenzimet e transportit: nuk është një artikull i ri — e qirasë pagesat, të cilat ndajnë në strukturën gjatë 10 viteve të fundit është dyfishuar, nga 10 deri në 20-25%. Në të njëjtën kohë, koston për ton-milje në transportin ajror është rritur me gati tre herë, nga 15 deri në 49 rubla.

Megjithatë, kalimi në një model i ri i biznesit në aeroplan segment ishte e pashmangshme, duke përfshirë për shkak të kërkesave të reja globale kontrollorëve dhe aftësi të reja e më shumë makineri moderne.

Sigurisht, aeroplani tregut është e ndryshme nga një helikopter, ku shërbimi formën e klientët e tyre, ata zgjedhin llojin e helikopter, të aparaturave të tij, rrugë. Por të biznesit të ri të transformimit, me sa duket, duke pritur për një ruse helikopter.

Daljes në pension është e pashmangshme

Sipas holding “Helikopterë të Rusisë”, të prezantuar në tryezën e rrumbullakët, Këshilltar i Drejtorit të Përgjithshëm të kompanisë në zhvillimin rajonal duke Vyacheslav Cecevim në Rusi sot, ishte 2245 helikopterë. 63% ose 1,410 anët e tyre janë makina të Sovjetik/ruse të prodhimit, pjesa më e madhe e të cilëve janë të Mpb-8/17 helikopterë (75%, ose 1065 njësi).

Sipas parashikimin e mban deri në vitin 2025, demolimit do të shfaqet 488 ruse-bërë helikopterë: 302 makinë — për të arritur kohën e caktuar të shërbimit dhe 186 — me vendosjen e kufizimeve në funksionimin e pajisjeve mbi 25 vjet. Përveç kësaj, nga shërbimi në pension jetën gjatë kësaj kohe, ju do të merrni nëntë helikopterë të huaj të prodhimit.

CEO i madh rus operatori i helikopterëve “UTair — Helikopter shërbimeve” (“UT-NU”) Andrey Ilmensky vënë në dukje se kompania filloi një sistematike të përmirësuar të Marinës mbi 10 vjet më parë. Zëvendësuar të vjetëruara Mi-8T në Parkun e transportuesit marrë më shumë se 80 të ri Mi-8AMT/MTV-1. Me një mesatare vjetore pllakë të operatorit më shumë se 100 mijë orë në 2019 një BASTISJE në versionet moderne të Mi-8 është rreth 60 mijë h. Kështu, për herë të parë në historinë e saj, ajrore fluturoi mbi moderne makinat më shumë se në të Mi-8T.

Megjithatë, ripërtëritja nuk mund të përballojë të gjithë pjesëmarrësit në treg, sidomos të vogla të kompanive private. Sipas Il, ndoshta disa prej tyre do të largohet nga tregu. Nuk do të ketë një konsolidim të industrisë, e cila mund të shihet sot në aeroplan segment.

Shkalla është e papërballueshme

Një tjetër problem i rëndësishëm i sektorit është reduktuar kërkesa për helikopter shërbimeve, që ndodh jo vetëm në Rusi, por në mbarë botën. Një pllakë në të industrisë është duke u pakësuar, tha: “transporti ajror review” Andrey Ilmensky. Në veçanti, gradualisht të zvogëlohet sasia e punës në interes të mëdha për klientët e helikopter operatorët e kompanive të karburantit dhe energjisë komplekse (FEC).

Fakti se të re të madhe qëndrim-vetëm fusha në vitet e fundit, pothuajse nuk duket. Përveç kësaj, naftës dhe gazit kompanitë për të lehtësuar qasjen në fushat e tyre veten të zhvilluar rrjetin e transportit për ndërtimin e aeroporteve, rrugëve, hekurudhor mënyra, të cilat krijon edhe konkurrencë për helikopterë.

Në këtë vit të rrisë shpenzimet për operatorët për mirëmbajtjen e helikopterëve, për pagat e personelit të fluturimit dhe të mirëmbajtjes së infrastrukturës. Sipas “ruse Helikopterë”, nëse në vitin 2016 mesatare të tregut të kostos të një fluturimi orë e Mi-8T ishte 98 mijë rubla., pastaj në 2019 i të cilëve është rritur me 120 mijë rubla. Në të njëjtën kohë, kostoja mesatare për orë fluturimi e Mi-8MTV rritje nga 150 mijë deri në 215 mijë rubla për forcat e armatosura nën moshën 25 vjeçare dhe deri në 320 rubla për ri helikopterë.

Kostoja e fluturimit orë në Mi-8T është shumë më e ulët për shkak të mungesës së blerjes shpenzimet helikopter dhe gjithashtu për shkak të pranisë në treg të lira komponentët 2 kategori nga donatorët e Parkut. Ndërsa çmimi për fluturim orë për të reja të teknologjisë natyrshme shpenzimet e transportuesit për Mirëmbajtjen dhe riparimin e komponentëve të reja, si dhe lizing dhe për sigurimin e mjeteve ajrore.

Por konsumatorëve nuk janë të përgatitur për faktin se këto shpenzime do të përfshihen në çmimin e fluturimit orë theksuar Ilmen. “Kjo performancë të lartë të kompanive që konsiderojnë se shpenzimet e tyre dhe në mënyrë të përkryer të menaxhuar ato, — tha kreu i “UT-NU”. — Pra, ne jemi vazhdimisht duke folur për industrinë tonë: nuk do të përpiqet për stream na rritur shpenzimet e mirëmbajtjes dhe ruajtjes së vlefshmërisë ajrore të aeroplanëve nga 20-30% në vit. Do konsumatorët të paguajnë për të”. Çmimi i rritjes gjithashtu nënkupton reduktimin e punon në interes të atyre konsumatorëve të cilët nuk janë në gjendje që t’i paguajë këto shpenzime. Është e transportit në zona të largëta të vendit, në interes të komunave dhe përbërës të subjekteve të Rusisë.

Top Menaxher dha shembullin më të ngarkesës-heqjen helikopter në botë Mi-26 — në Park “UTE-VU” të këtyre makinave 24. Në aktuale të rritjes së shpenzimeve për këtë lloj të aeroplanëve dhe mungesa e një programi për të zgjatur jetën e tyre në dy apo tre vjet sasia e punës në të Mi-26 në treg mund të mbahet në minimum. Në mënyrë të veçantë, çmimi i motorit për këtë helikopter nga 2017 në vitin 2020 janë rritur nga 32 milionë deri në 50 milionë rubla, respektivisht 1,5 herë.

“Ne vlerësojmë se në 2019, të ardhurat e RAID, e Mi-26 vështirë për të kompensuar për tonë kostot e operimit, — tha Andrey Ilmensky. — Më shumë se gjysma e kostos së fluturimit orë e këtij avioni është e ashtuquajtura koston e hekuri, që është, kostoja e këtyre njësive, një burim që ju mund të rinovojë apo të blerë të reja, etj. Pra konsumatorët do të thjesht të shikoni për opsione të tjera kanë nevojë për ajër works”.

Një dialog me industrinë

Praktikisht i vetmi nxitës i rritjes ekonomike, tregun e helikopter shërbimet sanitare të aviacionit, e cila gëzon mbështetjen e shtetit. Por ky sistem është ende duke u formuar, si dhe kërkesat për operatorët e avionëve dhe mirëmbajtjen e makinave. Sipas Il, nuk është e turpshme midis operatorëve të helikopterëve që kanë qenë të marra për projekte të ambulancë ajrore: makinave nuk janë përdorur për qëllimin e menduar dhe as në Rusi dhe jashtë vendit. Përveç kësaj, nuk janë dështime të kontratave për ekzekutimin e mjekësore të transportit, si dhe nuk paguhen në kohë dhe në mënyrë të plotë e qirasë pagesat.

Si për helikopterë të Mi-8T, siç parashikohet nga “UT-NU” është zvogëluar në mënyrë të konsiderueshme gjatë pesë viteve të ardhshme. “Me klientët e ndryshimit të kërkesave për aeroplanët, pajisjet e tyre, — tha Andrey Ilmensky. Por një numër i helikopterë Mi-8T në treg ende mbeten. Për shkak të tyre të mbetur zero vlera e këtyre aeroplanëve ende të shërbyer. Ata mund të qëndrojnë në detyrë, që do të aplikohen në luftimin e zjarrit, që i nënshtrohet disa kufizimeve dhe evakuimin mjekësor në komunal të transportit në disa zona ku ka një sasi të madhe të punës.”

Në Përgjithësi, megjithatë, pjesëmarrësit e tregut kanë nevojë për të diskutuar ndryshimet që ndodhin në industrinë e bëjnë vendim i përbashkët me prodhuesit, reduktimin dhe kontrollin e shpenzimeve.

Kreu i Airbus Helikopterë Vostok Thomas Zeman vuri në dukje se përveç sezonal helikopter operacionet veten e tyre me të cilat ballafaqohen prodhuesit në Rusi, sepse nga veçantitë e klimës lokale, një tjetër pikë negative është mungesa e efektshme financiare zgjidhje aktualisht në treg. Kreditë bankare, lizingu dhe financimin e një prodhuesi nuk ka gjithmonë të ndihmojë për të përballuar me sfidat me të cilat përballet industria.

“Lizingu është një shumë individuale mjet. Prandaj, ajo është e llogaritur në mënyrë të veçantë për çdo klient, tha Z. Zeman. — Përveç kësaj, ne kemi bashkëpunuar jo vetëm me operatorët por edhe nga bankat dhe kompanitë e lizingut. Fakti se qira normë është e ndikuar nga rreziqet e shfrytëzimit të helikopteri si një pasuri. Dhe ne kemi një Departament që ndihmon lessors duhet të vlerësojë këto rreziqe dhe, në përputhje me rrethanat, me qira norma”.

Evropian, prodhuesi gjithashtu është në mënyrë aktive zhvillimin e shërbimeve elektronike të cilat janë të dizajnuara për të reduktuar koston e mirëmbajtjes së aeroplanëve dhe të bëjë atë të parashikuar. Në mënyrë të veçantë, nga 2023, Airbus Helikopterë planet për të pajisur 3,000 helikopterë në mbarë botën komplekse të përcjelljes së gjendjes së helikopter THOTË. Aktualisht ata kanë 700 avion.

Siç vuri në dukje nga Vyacheslav Kartsev, “Helikopterë të Rusisë” sot, duke konsideruar mundësinë e promovimit është pothuajse nuk përdoret më parë operative qira helikopterë. Kështu, në MAKS-2019 i të cilëve mbajnë nënshkruar një marrëveshje me PSB dhe ajrore “Konvers Avia” për bashkëpunim në zhvillimin dhe zbatimin e programeve që lidhen me transferimin e re ruse-bërë helikopterë nën operativ qera. Ndër fushat e bashkëpunimit të përfshijë zhvillimin e dokumentave standarde mbi qiranë dhe ofrimin e ajror, të mirëmbajtjes, trajnimin e fluturimit dhe teknike, të stafit, si dhe organizimin e kontrollit teknik të pranimit të helikopterë nga operatori, kur ata të kthehen.

Në vendin tonë ka ende rajone ku helikopterë janë thelbësore në realizimin e banorëve në zonat e largëta, ku nuk ka alternative të transportit. Transporti lokal është e ngrohtë ku ata janë më të mirë zbatohen në mungesë të përshtatshme aeroport infrastrukturës. Në drejtpërdrejtë më të lartë shpenzimet operative në krahasim me të vogël rajonale të avionëve helikopterë nuk kërkojnë ndërtimin dhe mirëmbajtjen e shtrenjtë dhe e gjatë periudha e kthimit të tokës dhe të infrastrukturës.

Megjithatë, deri tani, helikopterë nuk marrin pjesë në programin shtetëror në kuadër të RF Qeveria Dekreti № 1212, e cila i përfshin rregullat e kompensimin e pjesës së shpenzimeve për pagesat e lizingut pagesat për të aeroplanëve të marra e brendshme, rajonale dhe lokale të transportit ajror.

Leave a Reply

Your email address will not be published.